De gemeente Weert is de 6de grootste gemeente in Limburg. Er werken ruim 400 mensen met passie voor klantgerichte dienstverlening.
Wat was de reden om in contact te komen met Agressiebeheer?
Wij hebben Agressiebeheer gevraagd om onze medewerkers te trainen in het omgaan met grensoverschrijdend gedrag. Daaronder lag onze visie en ons protocol inzake het omgaan met agressie en grensoverschrijdend gedrag. Vanuit de visie van de gemeente Weert zijn alle medewerkers met klantcontact getraind. Later is er een aanvullende vraag gekomen om ons te helpen met de opzet en ontwikkeling van een Alarm Opvolg Team .
Hoe verliep de kennismaking met Agressiebeheer en het traject van offerte en voorbereiding?
We hebben eerst samen gesproken over onze visie waarbij ook vanuit Agressiebeheer proactief werd nagedacht over de invulling en wijze van trainen. Daarna volgde snel de offerte. Het is prettig dat Agressiebeheer kritisch meedenkt en ons op het goede spoor zet om het thema grensoverschrijdend gedrag goed in te bedden in de organisatie en niet zomaar is van 'u vraagt wij draaien …'
Welke trainingen heeft Agressiebeheer binnen de gemeente Weert verzorgd?
Er vinden twee maal per jaar trainingen plaats voor nieuwe medewerkers. Daarnaast zijn er jaarlijks herhaaltrainingen voor medewerkers die de eerste training al hebben gehad. De herhaaltrainingen zijn divers van opzet zodat medewerkers kunnen werken aan hun eigen leerdoel. Verder wordt twee maal per jaar het AOT team getraind. Dit is het team dat ingezet wordt bij calamiteiten. Ook vind er (indien gewenst) een stuk nazorg plaats voor medewerkers die met ongewenst gedrag te maken hebben gehad.